Kaivostoiminnalle RAJAT -kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle

Kansalaisaloite ”Kaivostoiminnalle RAJAT” luovutettiin eduskunnalle torstaina 10. helmikuuta. Aloitteen luovuttivat Miisa Mink Saimaa ilman kaivoksia ry:stä, Janne Hirvasvuopio Ei kaivoksia Suomen Käsivarteen -liikkeestä, Harri Hölttä Suomen luonnonsuojeluliitto ry:stä, Jari Natunen Kansalaisten kaivosvaltuuskunta – MiningWatch Finland ry:stä ja Päivi Piispa Saimaa ilman kaivoksia ry:stä.

Kansalaisaloitteen tavoitteena on “muuttaa Suomen lainsäädäntöä niin, ettei kaivostoiminta pääse tuhoamaan ainutlaatuisia vesistöjä tai muita arvokkaita luonto- ja kulttuurialueita. Muutos tehdään määrittelemällä alueet, joilla kaivostoiminta ja malminetsintä on kokonaan kiellettyä”. Kansalaisten kaivosvaltuuskunta – MiningWatch Finland ry oli mukana aloitteessa.

Aloitteen sisältöön voi tutustua täällä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8561

Aloitteen etenemistä voi seurata täällä: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/KAA_1+2022.aspx

Miisa Mink (2. vas.), Janne HIrvasvuopio, Harri Hölttä, Jari Natunen ja Päivi Piispa luovuttivat kansalaisaloitteen istuntoasiain päällikölle Antti Linnalle (vas.).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: